Oirsbeek

CCF19092015_00000

aanzicht woonhuis , ca 1988

Hoewel ik opgegroeid ben op de Weggebekker / Nieuw Einde , zijn er natuurlijk ook periodes geweest dat ik ergens anders woonde . De eerste was mijn diensttijd toen ik van 1976 tot 1981 werkzaam was bij de Koninklijke Landmacht als technisch specialist . Daarna had ik enkele baantjes , ik was inmiddels verhuisd naar de Rozestraat en ik kreeg de kans om een woning te kopen . Ons oog viel op een boerenwoonhuis aan de Oppevenerweg te Oirsbeek . Koopsom : 79000 gulden ! Het was december 1985 .

Voor die prijs was het natuurlijk een opknapper en meteen na de koop begon ik met een project dat jaren in beslag zou nemen . De kozijnen werden vernieuwd , slaapkamers gebouwd , een badkamer geïnstalleerd , waskeuken opgeknapt , overloop aangepakt en last but not least de tuin onder handen genomen . Daar kwam een zwembad , groentetuin , grasmat en een terras . In die periode hadden we ook veel dieren , kippen , ganzen , een hond , konijnen , cavia’s , kortom : we hadden genoeg omhanden . De laatste projecten was een nieuwe keuken en een veranda achterom : een flinke investering , maar zo beschikten we over de broodnodige extra ruimte achter de woonkamer . In de begintijd ontstond ook een idee dat een traditie zou gaan worden : we sloegen de handen ineen met enkele straatbewoners en begonnen met de bouw van een kerststal , die ieder jaar opgebouwd zou gaan worden .

d oudste bestaande foto : 1940

de oudste bestaande foto : 1940

Het huis was gekocht van de familie Hamers . Het was een boerenwoonhuis uit 1861 , en het leuke was dat Dhr.Hamers nog beschikte over de gehele geschiedenis en enkele oude foto’s . Ik heb er altijd met heel veel plezier gewoond en onderhielden goede contacten met onze buren : fam.Wassenberg , Dhr.Engelen , fam.Wilders , fam.Penners om er enkele te noemen . In 2003 kwam een einde aan mijn “Oirsbeek” tijd : ik ging scheiden van mijn toenmalige vrouw en verhuisde naar het Monacoplein te Heerlen .

de geschiedenis , opgetekend door Dhr Hamers

de geschiedenis , opgetekend door Dhr Hamers

KLIK OP FOTO VOOR HOGE RESOLUTIE SLIDESHOW !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s