Auteur

Grandparents : BL.Quist and his wife , Ms van Setten . Three kids : Bep , Jaap and Truus / 1935

Mijn Opa en Oma Bas Quist en zijn vrouw Mien van Setten . Deze foto is geloof ik in Rijswijk gemaakt rond 1935 . Drie kinderen : Bas , Bep en Truus ( mijn moeder , op deze foto de baby )

010

De familie Waanders , groepsfoto voor het huis op de Spoorstraat 21 te Treebeek , tweede van rechts mijn vader Nico Waanders . Ik vermoed dat deze foto rond 1960 genomen is

Om heel kort te gaan : Ik ben Bas Waanders en ben sinds een jaar of vier bezig deze site op te bouwen . Ik ben 58 jaar oud en nog steeds werkzaam 🙂 Ik ben getrouwd met Manuela Waanders en samen hebben we 5 kinderen die nu allemaal uit huis zijn .

Mijn hobbie’s zijn fotografie , hoofdzakelijk macrofotografie ( http://www.amazingmacro.com ) en heb een brede belangstelling voor de natuur . Beroepsmatig ben ik altijd bezig geweest met electronica in de breedste zin van het woord . Naast alle hobbie’s hebben we ook nog tijd voor ons paard , Camillo en een reuzehond : Koda , een volwassen Pyrenese berghond , reu .

De site …… hoe kom ik erbij ? Ach , ik ben opgegroeid in de Weggebekker , toendertijd een nieuwe woonwijk in het uiterste Noorden van Heerlen tegen Brunssum aan . Een kinderrijke buurt , bijna onder de rook van Staatsmijn Emma en sinds het bestaan van internet ben ik zeker de laatste jaren veel leuks tegengekomen v.w.b. deze buurt . Een stukje nostalgie , mijn roots , mijn jeugd : ik kan er uren over vertellen maar daarnaast vind ik het vooral ook leuk om dit alles te delen met mensen die hier ook korte of langere tijd gewoond hebben .

Ideeën ? Laat het mij weten , ik sta graag open voor info , materiaal , foto’s en wat dan ook . Ik ben wat dat aangaat openminded en deel dit alles graag . Laat je commentaren achter , of stuur een mailtje : baswaanders@ziggo.nl

Veel lees en kijkplezier !

25 gedachten over “Auteur

 1. Hoi Bas ik ben Wilma en ook opgegroeit in de blokkendozen tussen unescolaan en de Italielaan . Noem jij dat de weegebekker wijk? Die naam ken ik namelijk niet! Weet het nog goed de ijsboer kwam door de straten en probeerde wij twee keer een ijsje te krijgen! Ha ha.
  Ik ben 59 jaar dus veel verschillen wij niet. Im heete des tijds Wilma Groen. En had een grotere zus die heet Nelly. En een klein broertje Freddie. Wij hadden veel,plzier met de familie Bosma! Weet je dat nog? Wij gingen naar school aan de varenbeukerweg. Julianaschool geloof ik. Weet nog goed dat snoepwinkeltje op de hoek onderweg naar school kwamen we daar langs en stonden we ons te verlekkeren.kopen konden we niet hoor ! Het was een erge arme tijd voor mijn ouders! De mijn verdiende niet zo best en ze hebben ingericht op afbetaling. Zo kwanen wij in limburg aan! In ong 1962. Tot ong 1965 /1966 toen zijn we verhuist naar een goedkoper huisje in treebeek op de spoorstraat tot 1970. In al die jaren drie keer terug geweest. Maar zo raar als ik van mijn plaatsjes hoor Brunssum, Heerlen,Hoensbroet,Treebeek, Heerlerheide,friehei. Gaat mijn hart open! Toch een beetje mijn thuis hoewel ik er niet geboren ben! Waar ik geboren ben daar woon ik nu! En dan letterlijk in dezelfde straat! Ook leuk!

  1. enjoy the site zou ik zeggen , we hebben veel paralellen 🙂 Ik ben zelf op de weggebekker opgegroeid maar dat lag tegen de Vrieheide aangeplakt , het was mijn roots . Leuk dat je veel herkent , geniet ervan:-)

 2. hoi bas je naam komt me b ekent voor
  Ben ln 1951 in tuindorpgeboren mijn
  broer theo canjels heeft ook inde v.galenstraat gowoont ik kenook henk waanders en weet nogheelveel over oud
  nieuweinde en manuela veel duitsers met kreidlers en romantica ken ik ooknog goed .herinneren mooie tijd
  groetjes funs verdonkschot

 3. I,m a Canadian, but Iwas living in Brunssum,worked at the stm. Hendrik, and Ido remember a family
  waanders in the Rozengaard, a Heiny and Hannes Waanders,some of mine dad,s frinds,also
  voetbalclub Renania in the Dorpstraat,and they where al lid of this team, etc. etc.
  I,m Dick Doorschot @ 1dick2 @telus.net

  1. Haha , long time ago ! To be honest , i knew Hein Waanders and he was a brother of my father , Nico . The Waanders family was living at the Spoorstraat in Treebeek and they had in total 10 kids …. Willem was the leader of the gang 🙂 Later on everyone found a house in the neighboorhood , I remember also someone of the family went to Canada , but came back later . But it’s all history now , and to be honest I wouldn’t know who’s still alive . Thanks for your respond Dick and enjoy this site 🙂

 4. In de jaren ’70 was er een of ander jaarboekje; er staat me bij dat daar onder meer veel informatie over de zandgroeven in stond. Mogelijk was het iets van alleen de Heksenberg; ik heb altijd begrepen dat de Beaujeans van de groeve een paar huizen verder (aan de Heerenweg) woonden. Ook was er een boekje over de Bokkenrijders, dat wel leuk was om te lezen.

  (Beide boekjes hebben lang in mijn opslag in Amerika gelegen, helaas net allemaal naar de vuilnis gegaan, dus ik kan je niet meer aan details helpen.)

  De omgeving waar ik opgroeide inspireerde me en ik ben later geoloog geworden. Het begon met een steen met daarin van een afdruk van een schelp die ik als kind in onze tuin vond. Dat vond ik zo wonderlijk.

  1. Leuk dat je even door mn site gewroet hebt 🙂 Die jaarboekjes , ik heb er nooit van gehoord , maar er zijn zoveel publicaties geweest en sommige dingen kun je weer vinden op bijv . heemkunde sites of online archieven . Daar spit ik ook doorheen om een zo goed mogelijk beeld te kunnen presenteren omtrent de buurt . De Heksenberg valt er nét buiten , ik ben er wel bekend , maar ik moest een grens trekken anders werd het wel héél uitgebreid . Dat is ook de reden dat ik Heerlerheide erbuiten gelaten heb , alsmede de Passart .
   Geologe ? Leuk ! Ik heb als puber tot mijn twintigste veel mijnsteen fossielen verzameld en ook uit de Krijtperiode ( kalksteen/mergel ) had ik een uitgebreide verzameling . Elke zaterdag stond voor mij in het teken van fossielen of mineralen zoeken . Long time ago …..

 5. Bas, dankzij m’n vrouw zie ik je blog. Ze is opgegroeid in de Anjelierstraat…;-) Wil je even complimenteren met je blog, persoonlijk en toch interessant voor buitenstaanders. Over Heerlen heb ik nogal wat materiaal in huis en mogelijk kan je ook wijzen op waar meer materiaal verkrijgbaar is. M’n webadres is tibaert.com.
  Groet!

  1. Dank je voor het compliment , en ja , de bezoekersaantallen zijn nog steeds groeiende . Ik heb je blog eens uitgebreid bekeken , zijn veel interessante artikelen tussen waar op deze site helaas geen plaats is :p … ik hou het in de gaten voor als je iets over Heerlen noord hebt , m.vr.gr

 6. Hallo Bas.
  Hele mooie foto’s.
  Ik heb daar gewoond van 1960 tot 1967.
  Ben vandaar naar de Italielaan verhuisd.
  Maar Ik kan mij nog heel veel van Nieuw Einde herinneren.
  Echt leuk die site komen veel herinneringen terug.

 7. hallo bas
  ik heb een vraagje ik heet met meisjes naam marianne goorden
  en heb op de schrieversheideweg gewoont tot mijn 10 ongeveer toen moesten we weg .
  zag tot mijn verbazing dat jij een foto van mijn geboorte huis had ,zou je mij die kunnen emailen had m zo graag wij woonden links in het huis en dirket naast ons mijn opa fam garitssen
  is zo jammer er zo weinig foto,s van onze woonplaats zijn zoals hannes de melkboer die herinner ik me nog ,later zijn we huist na de kampstraat .
  heb zelf als kindt in de krant gestaan met vriendjes ,toen werden de huizen rondom afgebroken .
  helaas de foto nooit meer terug gevonden .bedankt dat ik dit weer eens kan zien en terug dromen na die mooie tijd

  1. Hoi Marianne ,
   wat leuk jouw reactie ! Ik ken wel een Kees van Goorden , woonde die ook niet in die huizenrij links ? Ik ben er wel eens geweest en herinner me een grote beo 🙂 . Maar ok , ik heb je email adres niet , maar als je de foto opent , kun je met je rechtermuistoets de foto zó kopiëren , bovendien kun je diezelfde foto vinden op Rijckheyt.nl . Veel plezier ! Ik heb al veel reacties die op hetzelfde neerkomen en ben blij dat ik deze site “gemaakt” heb , er is echt veel belangstelling en dat doet mij goed 🙂

   1. kees is mijn broer ,ik had ook nog een broertje wiel goorden en mijn vader was jan goorden mijn moeder mia garritsen

 8. Hallo Bas,

  Je nostalgie-afdeling is leuk !
  Ik ben 61 jaar en zelf geboren op Versilienbosch (Nachtegaalstraat)
  Mijn familie leeft (of leefde) op Heerlerheide, Hoensbroek en Brunssum en twee ooms zelfs in de van Galenstraat 🙂
  Ik weet ook nog wel wat van de sfeer destijds, Hitjesvijver, tafelvoetbal in Romantica, dancing Manuela, de vete tussen Nieuw-Einder en Versilienbosch jeugd enz.
  Prima hoor, ik zal regelmatig checken of je nog wat gevonden hebt.
  Succes en ga door,

  Wim

  1. Jammer dat je je achternaam niet noemde …… Manuela , ik ken het cafe boven aan de oude Brunssummerweg …. er waren altijd veel Duitsers in het weekende , dan stond de straat vol totdat het cafe afbrandde . Wij hadden geen vetes met Versiliënbosch , nee , wij hadden altijd bonje met de Langeberg en stonden aan weerszijden van de doorgetrokken Oude Brunssummerweg stenen naar elkaar te gooien … zonder ernstige gevolgen 🙂 Er valt nog héél veel te vertellen 🙂

   1. Ik ben Truus en ben van de anjelierstraat op nieuw einde ben altijd bij manuela op stap geweest was een hele leuke tijd manuela is afgebrand in de nacht van 1 op 2 januari 1970.

   2. Ik kan me dat goed herinneren , was net dertien jaar … met mn vriendjes waren we gaan kijken de dag erop , ik weet dat er overal duits geld lag 🙂

 9. Hoi bas kan ik niet eens een keerje met je spreken over de Weggebekker? Ik ben stagiair bij Woonpunt. Ook werkt de site watwaswaar.nl niet meer dus ik kan die historische kaarten niet inzien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s