About myself

Ik ben in Amsterdam geboren , maar heel kort daarna verhuisde ik naar Limburg om de eerste twee jaar van mijn leven door te brengen in het Emma kindertehuis te Hoensbroek . Mijn moeder werkte toen in het verzorgingstehuis Avondvrede op een steenworp afstand .

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Ik was een jaar of twee toen mijn moeder en vader een woning vonden in de Weggebekker in de van Galenstraat , in het flat . Eerst op nr 72 en daarna een hoekwoning op de bovenste etage , nr 76 . bas1965

Ik ben nooit naar een kleuterschool geweest . Mijn moeder wilde me wel aanmelden , maar er was geen mogelijkheid . Het was de school op de hoek Kampstraat en Varenbeukerweg . Ik weet nog dat ik als vijfjarige de boel bij elkaar schreeuwde , ik wilde niet . Maar goed , het moest ervan komen , ik was 6 . De Ireneschool aan de Wieënweg was mijn eerste school . Twee klassen in één lokaal en op zaterdagmorgen ook les . Zo ging dat . De school bestaat niet meer , het gebouwtje doet nu dienst als Koningskerk van de Jehova’s getuigen .

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Maar de school had niet de mogelijkheid om “over te blijven” , dus na een maand of zes ging ik naar de Nutsschool te Treebeek , de B kant . Een fijne tijd , wel onder de strenge leiding van Dhr. Kok . Hoogtepunt was wel dat er in de vijfde klas een 50 jarig jubileum was in het vijverpark/openluchttheater te Brunssum . De school is inmiddels gesloopt .

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De volgende stap was het middelbaar onderwijs en dat werd de Koningin Julianamavo aan de Passartweg . Ook een strenge school onder leiding van Dhr.Steen . Het was ook daar een leuke tijd , fuiven zonder bier , maar we vermaakten ons wel 🙂 De school is inmiddels stevig uitgebreid , ook naar de andere kant van de weg en heet nu het Emmacollege .

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Met mijn diploma op zak begon het volgende avontuur : ik ging naar de Zuid Limburgse Laboratoriumschool te Sittard . Met het brommertje elke dag erheen . Hoewel het zeker mijn interesse had , heb ik de school niet afgemaakt , ik liep tegen wiskunde op ….. en het werd tijd ( ik was 17-18 ) het roer om te gooien . Thuis zitten was geen optie en schoolgaan , ach , ik wilde ervan af . Dus meldde ik me aan bij de Landmacht .

Dat beviel me goed . Mijn opleiding als Technisch Specialist begon op de Ernst Casimirkazerne in Roermond . Basis opleiding en rij-opleiding . Niet lang daarna ging ik naar Ede , de Simon Stevin kazerne en daarna naar Harderwijk . Ik heb in dienst de opleiding voltooid van Technicus Industriële elektronica , maar na het afzwaaien vond ik maar moeizaam een job . De Ernst Casimirkazerne is inmiddels omgedoopt tot een outlet centre in Roermond .

Na 5 jaar Koninklijke landmacht zwaaide ik af en kwam ik terecht op de HTS te Heerlen als medewerker Civiele techniek in het waterloopkundig laboratorium . Dat was een contract van 1 jaar , daarna vond ik een baan als rondhoutzager bij de Algemeen Dienstverlenende bedrijven te Treebeek , precies op de plek waar nu Quickfit ligt .

Maar die baan beviel me absoluut niet : het was productie werk en vrij zwaar en sloot niet aan bij mijn opleidingen . Vier jaar heb ik er gewerkt , hoofdzakelijk nachtdiensten ……… Het geluk lachte me toch toe : ik vond een baan bij de AWACS basis te Geilenkirchen en alle knowhow opgedaan bij de Landmacht kwam me toen goed van pas . Ik begon er als Communicatie specialist ( telefoon / telex / netwerken / centrales ) en die baan zou ik 15 jaar uitoefenen . Maar ook daar kwam een einde aan .

De volgende stap was een interne sollicitatie en na een intensieve cursus ben ik nu inmiddels 15 jaar werkzaam als Senior Aircraft Comm. Specialist , een boeiende baan waar ik voorheen ook veel uitgezonden werd . Nog enkele jaren en dan lacht de pensioenleeftijd me tegemoet na een werkzaam leventje 🙂

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

%d bloggers liken dit: