Gouden tor

Als in het voorjaar en zomer de thermometer meer als 20 graden aanwijst , kun je hem tegenkomen : de Gouden tor . Hij staat als zeldzaam te boek , hoewel je hem hier in de buurt regelmatig kunt zien als je weet waar je kijken moet . In het voorjaar vaak op Braam en Meidoorn . Later in het jaar veel op Koninginnekruid . Ze zijn gek op nectar . Het is een rustige soort die zich makkelijk op de foto laat zetten . In tegenstelling tot andere (bladspriet)kevers kan hij zijn vleugels heel snel spreiden zonder de dekschilden op te lichten en is dan bliksemsnel weg . Het is een vrij grote kever : ca 18mm . Dit jaar was het een complete verassing : we kwamen een levend exemplaar tegen op 23 Oktober ! Zo laat in het jaar nog ………… Het is mijn favoriete keversoort die me altijd blij maakt šŸ™‚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: