Noviteiten 2

24 April 2020 . We waren aan de wandel in het Schutterspark en een dode berk was omgevallen . Het hout was zacht en vochtig , met schimmel en dat vraagt altijd om een kleine check . Tot mijn verassing kwamen we 2 Kleine vliegende herten tegen en twee kleine roodbruine kevertjes die ik niet kende . Op een facebookgroep werd ik al gauw aangesproken over deze soort , die wel eens een nieuwe zou kunnen zijn , dus heb ik foto’s gemaakt van de habitat en de kevertjes . Twee zijn er opgestuurd naar Naturalis . Het bleek te gaan om de Uloma culinaris , een nieuwe soort voor Nederland 🙂 . Naderhand ben ik er nog enkele tegengekomen in deze buurt , evenals een pop die ik uit kon laten komen .

2 gedachten over “Noviteiten 2”

    1. De sport voor mij is altijd iets te vinden wat ikzelf nog niet ben tegengekomen , of betere foto’s van wat ik al heb in mijn digitale fotoverzameling . Een noviteit is puur toeval : in het veld herken ik het vaak niet tot op de soort , die verassing komt thuis . Al met al een leuke bezigheid , en als ik kan bijdragen aan het vastleggen van de biodiversiteit , of aanvullen , dan is dat voor mij gewoon leuk om te doen 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: