Toevalligheden

Het verschil tussen het aantal soorten dat er in Nederland zijn en wat je daar werkelijk van te zien krijgt is enorm . Deze wants , de Bruingemarmerde schildwants is daar één van . Een nieuweling voor Nederland sinds enkele jaartjes . Hij lijkt op de Grauwe schildwants en daar zag ik hem dus in de eerste instantie ook voor aan toen we hem tegenkwamen op nota bene de woonkamermuur . Maar bij deze ene waarneming bleef het …… totdat ik enkele dagen geleden een boompje bekeek en er een zestal nimfen uitplukte die na determinatie Bruingemarmerde schildwantsjes waren ! Op waarneming is deze zeldzame soort gevalideerd 🙂 . En voor mij een teken dat de soort zich toch langzaamaan verspreid .

3 gedachten over “Toevalligheden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: