Welkom op deze site !

Voor mij hoeft het geen betoog : we wonen in één van de mooiste provincies van Nederland . Natuurlijk draagt het glooiende landschap daar toe bij , net zoals de natuur . Wij wonen in Heerlen noord , en de Brunssummerheide is hier op 200 meter afstand . Toen ik 15 jaar geleden een libel op de foto zette , kon ik niet weten dat dat een aanzet was voor een onuitputtelijke hobby : macrofotografie . De “kitlens” werd vervangen door een 100mm macro objectief en begon ik meer en meer beestjes , insecten op de foto te zetten . Alle waarnemingen worden eveneens ingevoerd op het platform waarneming.nl , voor de nodige determinatie . De teller staat op 4000 waarnemingen , bijna alles in de buurt van het stroomgebied van de Rode beek , grofweg tussen Heerlen-noord/Heksenberg tot aan Gangelt/Jabeek .

Deze site is geen wetenschappelijke handeling over soorten , voor determinatie is het minder geschikt . Daarvoor zijn er op het internet al een rijk scala aan fora en insectensites . Wat het wél laat zien is hoe rijk dit deel van Nederland wel niet is op dit gebied , als je je ogen maar openhoud ! De diversiteit en soortenrijkdom van alles wat klein is 🙂

Er zijn voor wat de waarnemingen aangaat wel enkele uitzonderingen : sommige zeldzaamheden zijn gespot op de Sint-Pietersberg , Groeve BLOM en nabij Sint Geertruid . Veel plezier 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.