oostelijke ringslang

Voor de ingewijden een plek die iedereen wel kent . Aan de rand van een heidegebied liggen twee poelen , vrij ondiep en de laatste jaren vanwege de droogte wel errug droog ….. Nu heb ik niet veel met Reptielen . Ik vind ze prachtig , maar zie ze relatief weinig en dan is het een hele sport om ze op de foto te krijgen . Een slang behoorde nog niet tot mijn collectie , totdat een kennis ons vertelde dat er twee ringslangen zaten ! Het was mooi weer , en mijn vrouw en ik gingen tegen een uur of elf op pad , gewapend met alles wat foto’s kon maken , en filmpjes . En ja hoor : pontificaal op een stammetje in het water zat het dier te zonnen . Wat een schitterend dier ! De tweede hield zich meer verborgen in het riet . Op waarneming werd het gevalideerd , een Oostelijke ringslang . Ik hoop hem vaker te zien op die plek 🙂 . Filmpje : (6) Oostelijke ringslang – YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.