primeur voor Nl : Uloma culinaris

In het Schutterspark lag een rotte , omgevallen Berk . Het hout was zacht en vochtig , dus toch maar even kijken . Tot mijn verbazing kwamen mijn vrouw en ik twee exemplaren van het klein Vliegend hert tegen . Maar die zien we wel meer . Onze aandacht werd getrokken door twee kleine kevertjes , ca 6mm en in de zon fel rood . Ik heb ze verzameld voor determinatie en jawel hoor : of ik ze even wilde opsturen naar Koen verhoogt en Kevin Smets , er word aan een artikel gewerkt 🙂 . Het opeen volgende seizoen toch maar weer even gezocht , nu aan de andere kant van de steenberg en jawel hoor : weer één exemplaar en een pop . Ik was perplex . De soortnaam ? Uloma culinaris , een primeur voor Nederland !! Als de officiële publicatie een feit is , zal ik dat hier vermelden 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.