Het einde komt in zicht

Van het jaar natuurlijk . Van een toch wel mooi jaar , als je Corona buiten schot laat . Voor deze hobby kun je trouwens gewoon naar buiten , er is in mijn geval zo goed als altijd afstand tot anderen , mochten die er zijn . Ook dit jaar heb ik weer voor mij nieuwe soorten op deze site kunnen zetten , de Uloma culinaris en Kirby’s langsteelgraafwesp waren daarbij ook nog eens primeurs voor Nederland 🙂 . Ook de Roodzwarte sikkelwants en de Buffelcicade waren ook bijzonder . En in Sint Geertruid mocht ik het Tijgerblauwtje op de plaat zetten . De zelfgebouwde vlinderval heeft daarnaast ook heel veel nieuwe soorten voor mij opgeleverd waarvan ik normaal het bestaan niet eens wist hier in de buurt . Wat mij ook bij zal blijven is de Oostelijke ringslang op de Brunssummerheide , die op een geweldig mooie wijze presenteerde op een boomstam in een poeltje . In totaal heb ik dit jaar 124 nieuwe soorten kunnen toevoegen . Rest mij nog hier een collage te plaatsen van een vervellende Bessenschildwants , toevallig gezien onderaan de steenberg . En nu op jacht naar paddestoelen 🙂

2 reacties

  • Leuk al die nieuwe soorten … Voor mij wordt het bijna een sport om zeldzaamheden te scoren haha. Zolang ik de “gewone” beestjes ook nog waardeer, niks aan het handje toch. Vandaag is NatureToday zelfs aan jou gewijd. Met die Kirbys langsteelgraafwesp. Fantastisch, nu ben je “een soort van” bekende Nler. Voor mij ook, he, een bekende … in naam

    Like

    • Ja , het kersje op de taart voor ons toch ? We zijn een stil en anoniem groepje mensen die alles probeert vast te leggen . Vanmorgen had ik een interview met http://www.zo-nws.nl wat ikzelf ook leuk vond , maar wel onwennig . Maar ook naar aanleiding van die graafwesp . Ik vind het wel leuk dat er aandacht voor is , aan de andere kant hoop ik dat honderden dagjesmensen wegblijven van juist die plekjes 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.