Steenberg Hendrik , again

Het behoefd geen betoog : dat stukje Brunssum is veruit mijn favoriet . Jarenlang afgesloten geweest voor publiek . Sinds 2016 is de boel echter flink op de schop gegaan . De rode beek is ontkluisd , de buitenring is erdoorheen aangelegd en het nieuwe , open stuk is ingezaaid met vooral veel wilde bloemen en kruiden . Het dalvormige stuk , waar de beek zijn loop heeft , ligt pal op het Zuiden , vandaar dat de biotoop warm en zonnig is met gortdroge stukken , maar ook een oeverzone . Perfect . Struinend langs de beekoever kwam ik iets tegen dat ik niet kon . Het driehoekige “dingetje” landde op een takje , ik maakte snel enkele foto’s maar hij was ook zó weer weg . Jammer , de foto’s zijn niet optimaal . Maar wat ik tegenkwam was een Buffelcicade , zeer zeldzaam , maar hier in de Oostelijke mijnstreek een oprukkende soort . Daarnaast werden we verwend door een andere leuke waarneming : de Alpenwatersalamander . Daarnaast kun je er verscheidene soorten Blauwtjes aantreffen . Wát een genot , wat een leuke biotoop ! Ik kom er al jarenlang met veel plezier , en met reden .

2 reacties

  • Die buffelcicade is niet heel lang meer zeer zeldzaam denk ik want dit jaar heel vaak ingevoerd door onder andere ikke haha. Ik zie ze hier in de omgeving eigenlijk voortdurend. Als je er eenmaal ooit eentje gezien hebt dan valt misschien eerder je oog erop want door dat driehoekje op hun kop lijken het net verse scheutjes aan een tak … een goede camouflage

    Like

    • Inderdaad , hier in het Zuiden zag ik ook al meerdere waarnemingen . Op waarneming staat ook de opmerking inburgerend , dus zal die vaker gespot worden en verder naar het Noorden oprukken . Voor mij de eerste , zonder dat ik wist wát ik fotografeerde . Maar het klopt wat je zegt : als je het eenmaal gezien hebt , weet je waar je op moet letten . Maar dat heb ik vaker met nieuwe insecten 🙂 .

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.