De Rode beek

In een venachtig gebied ontspringt de Rode beek op de Brunssummerheide . De “zandvlakte” is een overblijfsel uit het verleden omdat er bruinkool gewonnen werd in de buurt . Miljoenen mensen uit de buurt kennen het en wie is er als kind geweest om aan de kant of in de beek een dag om te krijgen . Een laatste bezoek was voor mij evenwel een verassing , de oevers beginnen langzaam dicht te groeien en die zandvlakte verdwijnt meer en meer . Als je het open stuk verlaat en je gaat het pad op naar de (voormalige) manege , staat er links een boom , de eerste . En hoewel er tientallen mensen aan voorbijliepen , was het niemand opgevallen dat er een knoeperd van een nachtvlinder tegen de stam zat . Perfect gecamoufleerd , dat wel . Voor mij een nieuwe soort : de Wilgenhoutvlinder [Cossus cossus] . Triest detail : de vlinders hebben geen roltong en kunnen derhalve niet eten , mannetjes en vrouwtjes paren en sterven redelijk snel .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.