Nog meer nieuw :

Direct om onze tuin heen ligt een gemeenteplantsoen . Als de gemeentewerkers komen om te snoeien , vragen we altijd om zoveel mogelijk te laten staan , en langzaam veranderd dat in een , voor de meesten , chaos . Ik loop er regelmatig doorheen en laatst viel me een bladwesp op met felrode dijen . Bijzonder , maar het zenuwachtige diertje liet zich niet makkelijk fotograferen . De dag daarop zag ik hem weer : in copula ! Ik heb beiden gevangen voor op de foto 🙂 Macrophya diversipes . Maar dat is niet alles , in onze vuurkorf zag ik een wants die ik niet direct kon plaatsen en dat bleek een Slanksprietrandwants te zijn ! Beide soorten staan als zeldzaam te boek , tja , verbaasd was ik wel . Onze eigen tuin !

2 reacties

  • En waarom niet hé, Limburgse tuinen kunnen heel wat zeldzaams brengen en ik spreek uit ervaring.
    Let eens op of je de Platte zandwants niet vindt…. Redelijk klein en zeer onopvallend.

    Like

    • Ik zal erop letten , maar eigenlijk let ik op alles hier in ons tuintje die helemaal niet groot is . Maar we liggen vlakbij de Brunssummeheide en een zandgroeve en daarbij liggen we hoger tov het omliggende landschap . Misschien dat dat de reden is dat je hier vaker uitzonderingen tegenkomt .

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.