Nog meer nieuw :

Direct om onze tuin heen ligt een gemeenteplantsoen . Als de gemeentewerkers komen om te snoeien , vragen we altijd om zoveel mogelijk te laten staan , en langzaam veranderd dat in een , voor de meesten , chaos . Ik loop er regelmatig doorheen en laatst viel me een bladwesp op met felrode dijen . Bijzonder , maar het zenuwachtige diertje liet zich niet makkelijk fotograferen . De dag daarop zag ik hem weer : in copula ! Ik heb beiden gevangen voor op de foto 🙂 Macrophya diversipes . Maar dat is niet alles , in onze vuurkorf zag ik een wants die ik niet direct kon plaatsen en dat bleek een Slanksprietrandwants te zijn ! Beide soorten staan als zeldzaam te boek , tja , verbaasd was ik wel . Onze eigen tuin !

    • bas

      Ik zal erop letten , maar eigenlijk let ik op alles hier in ons tuintje die helemaal niet groot is . Maar we liggen vlakbij de Brunssummeheide en een zandgroeve en daarbij liggen we hoger tov het omliggende landschap . Misschien dat dat de reden is dat je hier vaker uitzonderingen tegenkomt .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.