biodiversiteit

Daar ging ik dan op pad met mijn vrouw naar het Schutterspark in Brunssum . Er was niet zo bijzonder veel , wel Oranjetipjes maar die wilden niet op de foto . Onderweg brak ik een omgevallen rotte berk open en toen kwam het : naast Engerlingen en volwassen mannetjes van het Klein Vliegend hert kwamen we een klein kevertje tegen die ik zo niet kende , dus nam ik hem mee . Leuk 🙂 Foto’s gemaakt en op facebook gezet , de soort kon ik maar niet rond krijgen op waarneming , maar enkele keverkenners buitelden bijna over me heen . Het zou kunnen gaan om de Uloma culinaris en die kwam in Nederland niet voor . Dus : terug naar plaats delict en jawel hoor : ik vond er nog drie . Die zijn op de plaat gezet en worden verstuurd naar enkele kenners en Naturalis . Leuke sport 🙂

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.