De eerste

Het is nog geen voorjaar , maar een winter heb ik ook nog niet gezien . Dat zal dit Veelstippelig Aziaatje ook gedacht hebben en kwam uit zijn schuilplaatsje . Vaak zitten ze daar massaal . Het is een exoot , een invasieve soort en even zou je denken dat er teveel zouden komen . Maar de natuur heeft zo zijn eigen middelen om dat op te lossen : Veel ( en alleen maar ) Aziaatjes zijn geïnfecteerd met Hesperomyces virescens , een schimmel die je kunt herkennen aan de gelige “draadjes” die je dan op de dekschilden ziet . Uiteindelijk overleeft het diertje dat niet :p

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.