Vergane glorie : Emma stadion

Tussen Tuindorp en Treebeek ligt nu nog steeds het Emma stadion , zolang als ik mij kan herinneren . Wat ik niet wist is dat er een amateurclub speelde ( sc Emma ) en dat er ooit een stijlvolle hoofdtribune stond . Er is niet veel van over , onderstaand stukje heb ik overgenomen uit http://www.voetbalarchieven.nl :

1945-1951 : SC Emma speelt in het Emmastadion dat letterlijk onder de rook van de staatsmijn ligt. Op het terrein met een sintelbaan staat een stijlvolle hoofdtribune en is rondom plek voor toeschouwers. In 1964 fuseert Emma met Hoensbroek tot EHC. De nieuwe club gaat op een andere locatie spelen. Het Emmastadion bestaat nog steeds, al zijn de tribunes verdwenen. Het complex wordt tegenwoordig gebruikt door atletiekvereniging AVON.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: