Wisselend landschap

Nee , deze keer géén oude foto’s . Maar het uitzicht wat ik hier heb , is net zoals de hele wijk onderhevig aan verandering . Ik kwam hier wonen in 2004 en in 2005 maakte ik voor het eerst een panoramafoto vanaf de hoogste verdieping . Nu , 13 jaar later , verbaasde ik me al dat het uitzicht meer en meer beperkt werd en deed hetzelfde vanaf nagenoeg hetzelfde standpunt . En dan zie je pas hoe alle groen omhooggeschoten is , bomen gegroeid waardoor het uitzicht belemmerd word . Maar dat is prima : groen is altijd mooi , maar laat wel zien hoe in dat tijdsbestek de boel duidelijk veranderd is . Zicht op de Maria-Christinawijk en de zandgroeve van Beaujean .pano

3 Comments on “Wisselend landschap

  1. Wat een uitzicht Bas. Het zou mooi zijn als je ook een foto hebt van het uitzicht van 1965, toen de oude flats er nog stonden. Uit je levensbeschrijving maak ik op dat je daar ook in gewoond hebt. wellicht dat je me vanuit het raam voorbij hebt zien lopen. Ik woonde toen “op” de Vrijherenberg, en liep over een paadje tussen twee zandkuilen door naar mijn school aan de Kampstraat. Ik heb me toen altijd verbaasd hoe die oude flat daar heeft kunnen blijven staan, aan dat levensgevaarlijke randje van de zandgroeve.
    Soms ik langs de Belgiëlaan waar op het hoekje een schoolvriend woonde. Albert Fidder. Zijn vader had een chinchillafokkerij. Vreemd genoeg hebben onze levens meer raakvlakken, zo kan ik lezen uit je beschrijvingen . Ook ik heb een tijdje mogen wonen in het Emma kindertehuis te Hoensbroek, al was dat maar voor korte duur. Wat me daarvan vooral bijgebleven is, is de dagelijkse lepel levertraan bij het eten. Gatsie.
    Ik volg al enkele jaren met veel plezier je site en ben steeds zeer benieuwd wie er weer stukjes op schrijft. Steeds hoop ik op oude bekende namen.

    • van ongeveer 1959-1975 heb ik bij mijn ouders op de van Galenstraat gewoond . Vanaf 1975-1981 op de Rozestraat . Toen ben ik in 1982 op mezelf gaan wonen “op de rand van de zandgroeve” op de Belgielaanflats . Helaas heb ik uit die periode geen foto’s …. toen was fotograferen niet zo mijn ding . Vanaf 1983 heb ik verder op de Rozestraat gewoond , toen ben ik in 1985 verhuisd naar een boerenwoning in Oirsbeek . Uiteindelijk , in 2004 , ben ik terugverhuisd naar het Monacoplein op zo goed als dezelfde plek als voorheen aan de Belgielaan en daar woon ik nog steeds met plezier 🙂 . Ik heb de wijk zien veranderen en zoals nu met al dat groen ziet het er mooi uit . Ik heb ooit eens één foto gemaakt vanuit het raam aan mijn flatje aan de Belgielaan , die foto zet ik even in mijn blog . Toen was de zandgroeve doorgetrokken( geen pad meer naar Vrieheide vanaf de Heksenberg ) en vrij kaal . Ook dat is enorm veranderd 🙂

  2. Blijft mooi.Binnenkort ga ik weer een ritje maken naar de italiëlaan. Op mijn werk woont een dementerende bewonenr nooit in Limburg geweest maar zingt wel hoe mooi ons Limburg is.Vindt dat toch heel bijzonder. 😚

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: