Dubbeltjes zoeken

Ik woonde bij mijn ouders op het flat aan de van Galenstraat . Als kind zijnde liep ik vaker rond het flat , speelde er en aan de voorzijde van het flat waren garages en een verhard pad . Als ventje was ik ook gek op snoep , maar zakgeld was iets waar ik nog nooit van gehoord had . Wat me als kereltje wél opviel : op Maandag was het wasdag en hingen veel flatbewoners hun was aan rekjes over het balkon . En in al die hemden en broeken zat wel eens kleingeld dat naar beneden knikkerde . En dát vond ik dan 🙂 Dan was ik even koning te rijk : met een duppie in de hand liep ik dan met enkele vriendjes naar de kleine supermarkt aan de Vondelstraat : Habets . En kocht daar voor één duppie vier belga’s 🙂 . Ik ben nooit zakenman geworden ………. dubbeltje

Als twaalfjarige ging ik ook eens op pad met de bolderkar en verzamelde huis aan huis oud papier . Het was een tijd dat dit werd opgekocht door oud papierhandelaren . Na vele uren rondtrekken gedurende enkele weken had ik enkele stapels in de kelder dat 2×3 meter besloeg en toen belde mijn vader zo’n handelaar . De hufter . Al het werk werd even afgekocht voor 15 gulden , die man had waarschijnlijk het dubbele ervoor gekregen maar ik voelde mij op dat moment wel even heel rijk 🙂 Tja , we moesten af en toe wel wat doen voor de kost 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s