De Koffiepoel

De Koffiepoel is een restant van een groeve van Energie ( bruinkool ) . Naderhand liep het onstane gat vol met water en onstond de vijver die er nu is . Naast de Koffiepoel is nog steeds een gebied dat drassig is en waaronder Ronde Zonnedauw en de Venus Vliegenval voorkomt . Aan het eind van de vijftiger jaren vorige eeuw vond er ook een zandverschuiving plaats in dit gebied waardoor een zwembad volledig verdween . De foto is denk ik genomen aan het begin van de zestiger jaren , nu is de vijver volledig omsloten door bomen en begroeiing en tevens visvijver .koffiepoel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s