Zomer …..

Ach , je ziet het nauwelijks nog : venters . Dat waren mensen die je nu ZZP’ers zou noemen : vaak een kleine ondernemer die geen personeel had en van straat naar straat ging om zijn spullen te verkopen . Voordat er überhaupt een supermarkt was , werden dingen voor dagelijks gebruik huis  aan huis verkocht . Namen ? Ik ken er nog een paar . Karssing met groente en fruit , een melkboer , een rijdende winkel ( van Ee ) , Odekerken en Hagedoren met brood en banket en in de zomer natuurlijk ijsventers . Wie kent ze nog ? Goffino en de Ijsbeer kan ik me nog voor de geest halen en van de ijsbeer kwam ik nog een foto tegen ( die overigens in Brunssum genomen was ) . Het begin van een bloeiende ijssalon in Brunssum 🙂 ijsbeer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s