Kaartjes …..

1933 : de gemeente Heerlen had een architect opdracht gegeven een kaart te maken met de toenmalige planning . Heerlen noord zou een parkachtig geheel worden , alle gearceerde delen zouden “groen” worden . Helaas is dat maar ten dele waar geworden . Opvallende details : tussen de Heksenberg en Versiliënbosch ontbreekt de Maria-Cristinawijk ( Hermann Göringkolonie ) , ook de wijk Vrieheide en de Weggebekker bestonden nog niet .1933

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s