ADB

Dat zegt niemand meer wat . Het stond voor Algemeen Dienstverlenende Bedrijven en was een dochteronderneming van de toenmalige DSM . Voorheen was het een onderdeel van het FSI ( Fonds Sociale Instellingen , waar afgekeurde mijnwerkers tewerkgesteld konden worden ) Daaronder vielen o.a. een kabelboomfabriek , een houtzagerij en een palletfabriek . Die houtzagerij was waar zich nu Quickfit bevind aan de Emmaweg . Op mijn 26e zat ik even zonder werk en wilde toch wat doen , waarna ik ruim vier jaar gewerkt heb op deze zagerij . Ik heb er wel geleerd te werken !

voormalige ADB houtzagerij te Treebeek ca 1992

voormalige ADB houtzagerij te Treebeek ca 1992

Ikzelf aan de lintzaag , ADB zagerij 1986

Ikzelf aan de lintzaag , ADB zagerij 1986

4 gedachten over “ADB

  1. Toen de staatsmijnen volop draaiden wel . Het aangevoerde hout werd verzaagd tot “stielen” voor ondergronds gebruik .Toen ik er werkte waren de mijnen allang gesloten en was er geen spoor meer . De zagerij was er nog wel , maar er werd alleen maar pallethout gezaagd , planken en ribben voor de palletfabriek op het DSM terrein in Geleen . Door de moordende concurrentie was het op het laatst niet meer lonend : import en kunststof pallets waren goedkoper .

    1. Daar gingen vast al die opleggers met boomstammen heen die over de spoorweg reden..
      Ik bedoelde eigenlijk de spoorstraat, ik fietste daar als ik naar school ging in de jaren 80 😉

      1. Dat zal zeker kloppen , het hout werd o.m. aangevoerd uit de Ardennen en werd met opleggers gebracht .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s