Een school die verdween

Het is een school die eigenlijk wel in deze buurt thuishoort en zich op de grens bevond van Treebeek en het Eynder veld .  De school werd vlak na de eerste wereldoorlog gebouwd : ook toen werden de koloniën Treebeek en Haansberg uit de grond gestampt en de kinderrijke gezinnen hadden wel behoefte aan een protestantse school , een lagere- en MULO school . De school was ook bekend onder de naam Haansbergschool . De foto is gemaakt vanaf een locatie bij de Uterweg richting spoorbrug , die toen over de lijn Hendrik-Emma lag ( nabij het voormalig kolendepot ) De school werd gesloopt vanwege de buinkoolwinning , juist in dat gebied zou Carisborg een enorm gat slaan net ten zuiden van Treebeek .lagere school3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s