Een geheimzinnige villa ?

Direct naast Tuindorp , ten Oosten daarvan , lag een klein landgoed en ik weet mij nog goed te herinneren dat we er altijd met de bus langskwamen . Er stond een villa op , met veel glas aan de voorzijde . Op kadastrale kaartjes is het ingetekend , gebouwd rond 1960 en afgebroken rond 1985 . Geen foto’s , geen gegevens , niets . Zo snel als het er stond was het ook weer weg . Ik weet dat ik op- mijn strooptochten wel eens achterom ben geweest tijdens de sloop , en er was een betonnen ondergronds “iets” , een schuine oprit verschafte toegang . Een garage ? Wel groot . Alles is verdwenen en ik ben al tijden op zoek naar foto’s van dit geheimzinnige complex ……..passart

4 gedachten over “Een geheimzinnige villa ?

 1. Ik woonde in treebeek aan de spoorstraat tot 1970 alles wat ik er me van kan herrinneren dat ik er met mijn moeder wel door fietste . Maar dat mijn vriendjes het altijd heel geheimzinnig en spannend vertelde dat er een man met een mes rond liep! Brrr ze maakten mij er dus echt bang mee! Nu wil ik van dat tuindorp wel eens foto,s zien maar die zijn niet te vinden! Wat ik nog weet is dat er ook een woonwagen kamp was aan het eind van tuindorp. Zo leuk om deze bekende dorps dingetjes terug te zien nu ik alweer 59 jaar ben! Ook was er in het kleine plaatsje treebeek jaarlijks kermis! Hoe leuk was dat!
  En was er een koekjes fabriek! Waar wij altijd gingen kijken of er nog wat kruimeltjes waren! En dan had je vlak naast treebeek Leeuwstuk heete dat! Ook een wijkje ik denk ontstaan door de mijn , daar een meisje met prcies dezelfde voor en achter naam ,
  Zat bij mij in de klas ! Wat wel lastig was voor de juffrouw. Groetjes Wilma

  1. Het Leeuwstuk was inderdaad ook een mijnwerkerskoloniet zoals dat heette . Daar is niets meer van over , het is gesloopt . Oud Nieuw Einde evenzo . De Versilienbosch en de Passart/Treebeek zijn er nog , maar ook daar is veel verandert . Een koekjesfabriek …. die ken ik niet 🙂

 2. Goedenavond mijnheer Waanders, goedenavond Bas….. Laat ik nu toch maar eens even reageren en kijken wat er van komt! Ik lees wel vaker uw artikelen en wat een leuke schrijfstijl!! Ook ik heb veel rondgezworven in dit gebied en de door u genoemde “villa” wel een paar keer “bezocht”. Zoals u het beschrijft, met de schuine oprit ondergronds…dat klopt wel met de herinneringen zoals die weer bij mij naar boven kwamen. Het had iets “unheimisch” eigenlijk…en niet veel later, was alles dan ook verdwenen.
  Omdat ik ook wel graag op zoek ga naar foto’s uit het verleden…kwam ik ineens toch een foto tegen, waarop, vrij klein, toch de genoemde villa nog zichtbaar was….Ik wil hem graag met u delen uiteraard. Ik wacht uw reactie even af.

  mvrgr

  Hans

  1. Nou Hans , noem me maar Bas 🙂 Bij mij had het ook iets “unheimlisch” , wie bouwt er zowat in de Weggebekker ? Nu krijg ik bijna het idee dat er een hoge piet van de Deutsche Wehrmacht gewoond heeft omdat er toendertijd in Tuindorp “foute” Nederlanders zaten . Maar dat is gissen , ik weet het niet , maar omdat alle sporen zo goed als gewist zijn krijg je bijna de indruk dat dit stukje geheim moest blijven . Leuk je reactie en die foto mag je als je wilt naar mijn emailadres sturen [ baswaanders@ziggo.nl ] en dan krijgt die zeer zeker een plaats op deze site mét bronvermelding 🙂 . Groetjes , Bas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s