Dancing Manuela

Boven aan de Oude Brunssummerweg , tegen de oude kolonie Nieuw Einde lag ooit een Dancing Manuela . Als kind zijnde verbaasde ik mij er altijd over dat in het weekend de auto’s langs de weg geparkeerd werden , tientallen , meestal met Duits kenteken . Je kunt rustig zeggen dat het een bijna internationale trekpleister was , het liep goed en veel orkesten wisten de weg ook te vinden . Een idee van welke orkesten kun je terugvinden op deze site :   http://www.henkbloebaum.nl/

credits : Kees Goorden

credits : Kees Goorden

Maar aan alles komt een eind : rond 1970 brandde het pand volledig af . Ik weet nog dat ik als kind ging kijken naar de resten , en met mij veel andere kinderen . In de etalage lag toen nog alle kleingeld , afkomstig uit een automaat , veelal Duits geld . Het was een periode dat Nieuw Einde op de kaart stond , zoveel publiek trok het . Na de brand werd het nooit meer wat het was : De Dancing annex cafe verhuisde naar het centrum van Heerlen .

credits : Jos van de Wall

credits : Jos van de Wall

Maar het was niet de enige kroeg in de buurt : aan de Schrieversheideweg lag een huizenblok met in het midden café Drijver . Na de sloop verhuisde deze kroeg naar de Anjelierstraat :

credits : Kees Gor

credits : Kees Goorden

Hoe klein de wijk ook was : er was een rijk verenigingsleven 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s