Bimbobox

Dat zegt natuurlijk niemand wat . In de zestiger jaren , toen ik als klein kind wel eens meeging naar Heerlen met mijn moeder , kwam je natuurlijk in de toendertijd reusachtige warenhuizen zoals V&D , Shunck en uiteraard de HEMA . Als klein mannetje vond ik dat een heel avontuur en meestal kreeg ik dan nieuwe kleren . In één van de trappenhuizen van V&D , ik weet niet meer of dat de V&D aan de Geleenstraat was of de Promenade , stond zo’n Bimbobox . Dat was een kast en als je er geld ingooide , dan kwamen de aapjes achter het glas in beweging en een heel muziekorkest kwam tot leven met alle herrie en kabaal . Ik vond het geweldig maar naderhand verdween de kast . Op facebook had iemand al eens iets hierover gepost en ben ik op zoek gegaan naar foto’s van dat ding en voilá : er bestaan nog steeds van zulke kasten , zij het bij verzamelaars . Wel leuk 🙂bimbobox_dordt4_9779A432AB5D2BFFC1257C86005069C6_0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s