De Oude Brunssummerweg

De oude Brunssummerweg is een verbindingsweg tussen Brunssum , de Langeberg en Nieuw Einde , de Weggebekker . Van oudsher liep er een pad door het “Eynder velt” vanaf de Einderstraat ( dit gebiedje heette “op gen Ing”) door de velden heen . Ik weet nog dat wij als kinderen van de van Galenstraat langs het bosje omhoog liepen naar de Ireneschool . Links lag dan het kamp . Naderhand werd het bovenste gedeelte van de oude Brunssummerweg verlegd en vernieuwd . Onderstaande foto ( dank je Ed Bigdad ) is genomen vanaf het bovenste deel richting zuiden , Nieuw Einde dus . De wijk de Weggebekker bestond nog niet , later zou de van Galenstraat , Evertsenstraat , Trompstraat en Ruyterstraat aangelegd en volgebouwd worden . Hier zie je alleen akkers . De hoge Eik links van de elektriciteitspaal was vroegah mijn klimboom . Datum ? Ik denk zo rond 1955 . Schitterend .10520665_734218623291589_5651783905486642434_o

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s