Goed nieuws !

Van L1.nl :

Het college van B en W van Heerlen wil het gemeentelijk historisch archief onderbrengen in de Christus Koningkerk in Vrieheide.

Daarmee zou de karakteristieke kerk behouden kunnen blijven. Tegelijk is het een oplossing voor het probleem dat het huidige archief Rijckheyt, in het Thermenmuseum, niet meer aan de eisen voldoet.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat het kerkgebouw geschikt is voor de huisvesting van het archief. Het college heeft opdracht gegeven om het idee verder uit te werken en te onderzoeken of het plan haalbaar is.

De Christus Koningkerk is een modernistisch gebouw van architect Jan Jozef Franchamps. De Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed plaatste de kerk deze week op een lijst van monumenten van na de Tweede Wereldoorlog die van nationaal cultuurhistorisch belang zijn.

Afbeelding

 

Laat Rijckheyt , een uitgebreid archief , nou één van mn favorieten zijn en die komt waarschijnlijk dus ook hier in de buurt ! Leuk toch ?

2 gedachten over “Goed nieuws !

    1. Tja , daar zeg je zoal wat ….. ik heb die site ook al eens uitgebreid uitgespit en dat is ook een bron . Helaas heb ik teveel hobbies … anders wist ik het wel . Maar het probleem zit er in dat als je je ergens voor in wil zetten , moet je dat ook kunnen en helaas zitten er niet meer als 24 uur in een dag :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s